05 mája 2014

REBARBOROVÉ SLIMÁKY


Tak som znovu späť. Presne po roku a s úžasnym receptom. Na facebooku je už nejaký čas, skupina Défi Boulange(pekárska výzva), ktorú založili dve blogerky Nadia a Manue. Výzvou je pripraviť pekárenský výrobok podľa receptu, ktorý je uverejnený na ich blogoch a uverejniť svoj výtvor na facebooku. Zúčastniť sa môže každý, nie sú žiadne časové obmedzenia ani odmeny, je to len tak, pre radosť z pečenia. Toto je prvý krát, čo sa zúčastnujem výzvy a som naozaj rada, pretože, tento koláč je jednoducho úžasný. Je to najlepšie kysnuté cesto aké som doteraz urobila a ochutnala. Striedka upečeného koláča je jemná, sama sa rozplýva v ústach. Namiesto jahodovej plnky som použila rebarboru. Mne je totiž vždy ľúto použiť jahody do pečených koláčov, radšej ich zjem čerstvé. Ak by ste mali kysnuté cesto vyskúšať len raz v živote, tak by ste mali použiť  práve tento recept.


Suroviny:
450g-500g hladkej múky
16g kvasníc
55g cukru
1 vajce
veľká štipka soli
50g vody
180g vlažného mlieka
75g zmäknutého masla

Plnka:.
500g rebarbory, 200g jabĺk , 9 sušených fíg nakrájanych na kúsky, nastrúhany čerstvý zázvor, môže byť aj škorica, kardamón...chuti sa medze nekladú. Podliať trochou vody a uvariť do mäkka. Podľa chuti osladiť melasou, medom..Nechať vychladnúť. Marmeládu, ktorá mi zostala sme zjedli s osvsenou kašou na raňajky.

Poleva:
Vymiešať 3 polievkové lyžice práškového cukru s trochou vody.
ALEBO
Vymiešať 70 g nátierkového syra Philadelphia, 50 g práškového cukru, šťava z polovice citróna a trochu nastrúhanej citrónovej kôry. 


Postup:
1. Do misy dať 450g múky, rozmrviť kvasnice a pridať všetky ostatné suroviny okrem masla. Miesiť približne 5 minút a potom po častiach pridávať maslo. Keď  je maslo zapracované a cesto sa zdá byť príliš vlhké, tak za miesenia prisypávať zvyšných 50g múky. Miesiť ďalších 5-10 minút. Cesto by malo byť hladké a nie príliš lepivé.

2. Dať do misy, prikryť fóliou a nechať nakysnúť do zdvojnásobenia objemu. Potom cesto postláčať aby sa splasklo znovu ho prikryť a dať na 30 minút do chladničky.
3. Vyklopiť na pomúčenú dosku a vyvaľkať na veľkosť 45x45 cm. Rozotrieť plnku a zavinúť roládu.
4. Rozkrájať na 9 častí. Rozložiť súmerne do vymastenej okrúhlej formy, o veľkosti 26cm alebo štvorcovej 23x23cm. Nechať kysnúť 30min.
5. Piecť v rúre vyhriatej na 180° počas 20 minút, potom znížiť na 160° a piecť ešte 10-15 minút.
6. Po vytiahnutí z rúry nechať odpočinúť vo forme 10 minút.

7. Poliať polevou.




Bon Appétit.













1 komentárov:

Tina Novak povedal(a)...

Dobrý deň,


Všimli sme si, že máte veľa chutných receptov na Vášom blogu a chceli by sme Vám predstaviť našu novú webovú stránku www.mytaste.sk kde si naši užívatelia môžu vyberať z vyše 66 000 pozbieraných receptov. Na stránke sme vytvorili tiež rebríček Top blogov, kde nájdete všetky pridané blogy a môžete pridať aj ten Váš. My skopírujeme všetky recepty a používatelia ich potom môžu nájsť pomocou nášho vyhľadávača. Ak však kliknú na recept, tak ich presmeruje na Vašu stránku a tým pádom stúpne automaticky návštevnosť Vášej stránky. Nemusíte sa obávať, všetko Vám ponúkame úplne zadarmo.
Mytaste.sk má svoje sesterské webové stránky na celom svete. Budeme veľmi radi keď sa stanete súčasťou tejto veľkej rodiny.
V prípade že máte nejaké otázky obráťte sa na nás.

S pozdravom,
Tunde
info@mytaste.sk

About Me

Moja fotografia
Ceresnicka na torte
Slovenka zijuca uz peknych par rokov vo Francuzsku v Parizskom regione, s manzelom, 1,5 dcerou a dvomi pojasenymi kocurmi. Som vyucena cukrarka, momentalne na materskej. Pecenie aj varenie je mojou velkou zalubou, rovnako ako fotenie a preto aj vznikol tento blog.
Zobraziť môj úplný profil