28 mája 2012

BANÁNOVÝ KOLÁČ- GATEAU A LA BANANE

Banánový koláč som po prvý krát ochutnala vo Francúzsku na návšteve u mojej  americkej kamarátky Opal a bola som nadšená týmto jemným koláčom s chrumkavou kôrkou.
Na naše ďaľšie stretnutie mi priniesla spolu s receptom aj celý kus koláča.Jedla som ho snáď celý týždeň a nič mu to neubralo na chuti.
V recepte som urobila jedinú zmenu, tým že som znížila množstvo cukru,čo robím skoro pri každom americkom recepte.



Suroviny:

3  stredne veľké banány
2  vajcia
125g zmäknuté maslo
180g jemneho hnedého cukru(biely tiež poslúži)
225g polohrubej múky
1  čajová lyžička sódy bikarbóny
štipka soli




Je dôležité aby vajcia a maslo mali rovnakú teplotu inak sa cesto pri šľahaní zrazí.

Postup:
1. Vyhriať rúru na 170°C
2. Vymastiť a vysypať múkou obdĺžnikovú formu(moja je 30cm na 12cm)
3. Vyšľahať maslo s cukrom na krém počas 5 minút.
4. Roztlačiť banány vidličkou, pridať vajcia a premiešať.
5. Za stáleho šľahanie primiešať na tri krát banány do masla.
6. Múku preosiať, zmiešať so sódou, soľou a primiešať po častiach do cesta.
7. Vyliať cesto do formy a piecť približne počas 40 minút.

Bonne Appétit.















2 komentárov:

Anonymný povedal(a)...

Ahoj tento receptík používam na mafiny ak mám pomarančovu šťavu tak dám dve pl alebo s jednej mandarinky,alebo jedno nastrúhane jablčko a je to velmi chutné.Máš tu zaujímavé receptíky.Pekný večer Betka.

Ceresnicka na torte povedal(a)...

kombinacii je neskutocne mnozstvo ja tiez niekedy pridam kusky cokolady,orechy,co doma najdem.To som rada ze sa ti paci:)