Leto za nami a ja som si konečne našla čas nafotiť a napísať ďaľší recept. Doma som mala pár hrušiek a tiež septembrové číslo časopisu Saveurs. Ich recept mi poslúžil viac-menej len ako inšpirácia. Niektoré suroviny som vynechala a hlavne som znížila množstvo cukru o polovicu.
Prvé dve misky sa u nás zjedli ešte za horúca a tá tretia posledná dnes večer. Teplé alebo studené, chuť je vždy vynikajúca.
Suroviny:
100g zmäknutého masla
100g mletých mandlí
40g hnedého cukru alebo jemného kryštálového cukru
1 vajce
1 vanilkový struk
3 menšie hrušky
Postup:
1. Maslo aj vajce by mali byť izbovej teploty inak sa krém môže zraziť.
2. Rúru vyhriať na 180°C, zapekacie misky vymastiť maslom. Ja som použila tri menšie misky, ale množstvo surovín postačí aj na jednu klasickú okrúhlu misu s priemerom okolo 23 cm.
3. Hrušky nakrájať na tenké plátky, alebo na malé kocky a rovnomerne ich uložiť do misiek.
4. Všetky ostatné suroviny vymiešať na krém a rozotrieť ho na hrušky.
5. Piecť do zlatohneda, približne 20 minút.
Ochutnávka dopadla veľmi dobre:)


nadherne misticky,nadherne fotecky a urcite mnamoozne kolaciky !!! tvoj blog sa mi mooooc paci :)
OdpovedaťOdstrániťdakujem:) no ked to mala zjedla,tak to uz ake muselo byt dobre:-)) Aj lutujem ze som tych misiek nekupila viac ale zase ved sme len traja.
OdpovedaťOdstrániťmňam. vyskúšam. a mohla by som sa opýtať, kde si kupovala mištičky? ďakujem
OdpovedaťOdstrániťtu vo Francuzsku v Truffaut
OdpovedaťOdstrániť