17 mája 2012

JOGURTOVÝ KOLÁČ S REBARBOROU-GATEAU AU YAOURT A LA RHUBARBE


Ďalší z mojich super rýchlych koláčov.Základný recept je možné obmieňať na veľa spôsobov.Napríklad pridaním kakaa,orechov,rôznych druhov ovocia...

Suroviny:

3  vajcia
1  kelímok bieleho jogurtu
2  kelímky jemného kryštálového cukru
3  kelímky polohrubej múky
1  prášok do pečiva
1  kelímok oleja

400g rebarbory
približne 2 PL kryštáloveho cukru
malá kocka masla
hrsť mrazeného červeného ovocia


Postup:

1.Rebarboru ošúpať,umyť a nakrájať na malé kúsky.
2.Na panvici rozohriať maslo,pridať rebarboru,posypať cukrom a variť 5 minút.
3.Formu na pečenie vyložiť papierom,na dno formy rozotrieť rebarboru a posypať červeným ovocím.Nechať vychladnuť.
4.Vyhriať rúru na 180°C.
5.Vajcia s cukrom vyšľahať na penu,pridať jogurt,múku s práškom do pečiva a olej.
6.Cesto rozotrieť na vychladnutú rebarboru a piecť približne 30 minút.
7.Po vytiahnutí z rúry nechať vychladnúť a vyklopiť koláč z formy, odstrániť papier.

Bon Appétit.

 

0 komentárov: