17 septembra 2012

ZAPEKANÉ HRUŠKY - GRATIN DE POIRES

Leto za nami a ja som si konečne našla čas nafotiť a napísať ďaľší recept. Doma som mala pár hrušiek a tiež septembrové číslo časopisu Saveurs. Ich recept mi poslúžil viac-menej len ako inšpirácia. Niektoré suroviny som vynechala a hlavne som znížila množstvo cukru o polovicu.

Prvé dve misky sa u nás zjedli ešte za horúca a tá tretia posledná dnes večer. Teplé alebo studené, chuť je vždy vynikajúca.


Suroviny:

100g zmäknutého masla
100g mletých mandlí
40g hnedého cukru alebo jemného kryštálového cukru
1 vajce
1 vanilkový struk
3 menšie hrušky








Postup:

1. Maslo aj vajce by mali byť izbovej teploty inak sa krém môže zraziť.
2. Rúru vyhriať na 180°C, zapekacie misky vymastiť maslom. Ja som použila tri menšie misky, ale množstvo surovín postačí aj na jednu klasickú okrúhlu misu s priemerom okolo 23 cm.
3. Hrušky nakrájať na tenké plátky, alebo na malé kocky a rovnomerne ich uložiť do misiek.
4. Všetky ostatné suroviny vymiešať na krém a rozotrieť ho na hrušky.
5. Piecť do zlatohneda, približne 20 minút.
Ochutnávka dopadla veľmi dobre:)

Bon appétit.




Search

Načítava sa...

About Me

Moja fotografia
Ceresnicka na torte
Slovenka zijuca uz peknych par rokov vo Francuzsku v Parizskom regione, s manzelom, 1,5 dcerou a dvomi pojasenymi kocurmi. Som vyucena cukrarka, momentalne na materskej. Pecenie aj varenie je mojou velkou zalubou, rovnako ako fotenie a preto aj vznikol tento blog.
Zobraziť môj úplný profil