24 februára 2013

ČOKOLÁDOVO-ORIEŠKOVÉ COOKIES- COOKIES CHOCOLAT ET NOISETTES

Vo Francúzsku je olovrant   obľúbenou časťou dňa, hlavne pre deti. Škola končí o pol piatej a pri školskej bráne už na decká čaká mama alebo opatrovateľka so sladkým koláčom,
čokoládou... jednoducho, je to čas maškrtenia:).
Kamarátka tento týždeň priniesla do parku tieto cookies, tri z nich som zjedla určite, také sú dobré! Vyzerajú ako z obchodu, ale chutia stokrát lepšie.
V originálnom recepte sú použité mleté lieskové oriešky, ktoré som ale doma nemala a tak som použila mleté orechy+ 2 polievkové lyžice lieskovo-orieškového pyré(kúpené v bio obchode, ale dá sa urobiť aj doma).
Je dôležité použiť lieskové oriešky, pretože práve oni dodávaju cookies ich charakteristickú chuť a voňu.







Suroviny:

125g zmäknutého masla
160g hnedého cukru
70g mletých lieskových orieškov
250g hladkej múky
1/2 prášku do pečiva
štipka soli
200g nasekanej horkej čokolády
5-10 cl studeného mlieka

Postup:

1. Vyhriať rúru na 180°C.
2. Zmiešať všetky suroviny, okrem mlieka a čokolády, vznikne sypká zmes.
3. Priliať polovicu mlieka a čokoládu, miesiť tak dlho aby sa z cesta dala vyformovať guľa, mlieko prilievať podľa potreby, nie je nutné ho použiť celé.
4. Cesto rozložiť na potravinársku fóliu a stočiť do valčeka.
5. Dať stuhnúť do mrazničky na približne 30 minút.
6. Odbaliť fóliu, cesto nakrájať na kolieska a rozložiť ich na plech s papierom na pečenie.
7. Piecť približne 10 min.



Bon Appétit


Search

Načítava sa...

About Me

Moja fotografia
Ceresnicka na torte
Slovenka zijuca uz peknych par rokov vo Francuzsku v Parizskom regione, s manzelom, 1,5 dcerou a dvomi pojasenymi kocurmi. Som vyucena cukrarka, momentalne na materskej. Pecenie aj varenie je mojou velkou zalubou, rovnako ako fotenie a preto aj vznikol tento blog.
Zobraziť môj úplný profil