17 mája 2012
JOGURTOVÝ KOLÁČ S REBARBOROU-GATEAU AU YAOURT A LA RHUBARBE
Ďalší z mojich super rýchlych koláčov.Základný recept je možné obmieňať na veľa spôsobov.Napríklad pridaním kakaa,orechov,rôznych druhov ovocia...
Suroviny:
3 vajcia
1 kelímok bieleho jogurtu
2 kelímky jemného kryštálového cukru
3 kelímky polohrubej múky
1 prášok do pečiva
1 kelímok oleja
400g rebarbory
približne 2 PL kryštáloveho cukru
malá kocka masla
hrsť mrazeného červeného ovocia
Postup:
1.Rebarboru ošúpať,umyť a nakrájať na malé kúsky.
2.Na panvici rozohriať maslo,pridať rebarboru,posypať cukrom a variť 5 minút.
3.Formu na pečenie vyložiť papierom,na dno formy rozotrieť rebarboru a posypať červeným ovocím.Nechať vychladnuť.
4.Vyhriať rúru na 180°C.
5.Vajcia s cukrom vyšľahať na penu,pridať jogurt,múku s práškom do pečiva a olej.
6.Cesto rozotrieť na vychladnutú rebarboru a piecť približne 30 minút.
7.Po vytiahnutí z rúry nechať vychladnúť a vyklopiť koláč z formy, odstrániť papier.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
About Me
- Ceresnicka na torte
- Slovenka zijuca uz peknych par rokov vo Francuzsku v Parizskom regione, s manzelom, 1,5 dcerou a dvomi pojasenymi kocurmi. Som vyucena cukrarka, momentalne na materskej. Pecenie aj varenie je mojou velkou zalubou, rovnako ako fotenie a preto aj vznikol tento blog.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára