22 júna 2012

PEKÁROV KOLÁČ- PUDDING DU BOULANGER

Tento koláč vyriešil môj večný problém: čo so zvyškami suchého chleba?
U nás sa chlieb nikdy nevyhadzoval a suché zbytky vždy putovali zajacom, alebo sliepkam. Lenže teraz v meste a na byte by som ťažko hľadala sliepky a strúhanku až tak veľmi nepoužívam. Ďaľšou výhodou je, že sa môže použiť akékoľvek suché pečivo, vianočka...
Recept je z môjho obľúbeného blogu: http://www.cuisine-campagne.com/index.php?post/2011/03/08/Pudding-au-chocolat-du-boulanger

Suroviny:

350g suchého pečiva
700ml mlieka
3 vajcia
120g hnedého cukru
25g kakaa
hrsť nasekanej čokolády
hrsť hrozienok
hrsť sušených fíg, sliviek alebo iného sušeného ovocia
2 polievkové lyžice rumu







Postup:

1.Dať vrieť mlieko.
2.Polámať chlieb a pečivo na malé kúsky. Zaliať všetko vriacim mliekom, prikryť a nechať rozmočiť približne 30 minút. Často sa mi stáva, že musím dolievať približne 150 ml mlieka, pretože chlieb je málo rozmočený.
3.Hrozienka zaliať troškou horúcej vody a rumom.
4.V kuchynskom robote rozmixovať pečivo na hustú a viac menej hladkú hmotu.
5.Vyhriať rúru na 170°C a vyložiť formu papierom na pečenie.
6.Vyšľahať vajcia s cukrom, primiešať chlebovú hmotu a kakao. Pridať bez mixovania sušené ovocie nasekané na malé kúsky, čokoládu a napučané scedené hrozienka.
7.Vyliať do formy a piecť približne 1 hodinu. Nechať vychladnúť, vyklopiť z formy a poliať čokoládou. 

Bon Appétit.






























3 komentárov:

Lilo povedal(a)...

Je vois que tu as testé ma recette, merci ! Elle est parfaitement réussie ;)

Ceresnicka na torte povedal(a)...

avec plaisir,je le fais une fois par mois:)il est deliciuex.

Anonymný povedal(a)...

super recepty,vyskúšam Daniela

Search

Načítava sa...

About Me

Moja fotografia
Ceresnicka na torte
Slovenka zijuca uz peknych par rokov vo Francuzsku v Parizskom regione, s manzelom, 1,5 dcerou a dvomi pojasenymi kocurmi. Som vyucena cukrarka, momentalne na materskej. Pecenie aj varenie je mojou velkou zalubou, rovnako ako fotenie a preto aj vznikol tento blog.
Zobraziť môj úplný profil