10 mája 2012
ČOKOLÁDOVO CVIKLOVÁ BÁBOVKA-BUNDT CAKE BETTERAVE CHOCOLAT
Bábovka s veľmi silnou čokoládovou chuťou a zatial ešte nikto neuhádol že obsahuje aj cviklu.
Suroviny:
300g uvarenej cvikly
3 vajcia
150g jemného kryštálového cukru
70g kakaa
1 prášok do pečiva
200g polohrubej múky
100ml oleja
50g nasekanej čokolády
Postup:
1.Vyhriať rúru na 170°C
2.Bábovkovú formu vymastiť maslom a vysypať múkou.
3.Najemno nastrúhať cviklu.
4.Vyšľahať vajcia s cukrom na penu, pridať cviklu,múku,prášok do pečiva,preosiate kakao,olej a čokoládu.
5.Dať do formy a piecť 30 minút,potom skontrolovať a prípadne piecť ďalších 10 minút.Recept som našla na tejto stranke:http://foodtoglow.wordpress.com/2011/04/05/chocolate-beetroot-cake/
Bon Appétit.
.Version française
Un gâteau au goût très prononcé de chocolat , relevé d'une note de betterave, qui aurait pu imaginer un tel mariage de saveurs ?
Ingrédients :
300 gr de betterave cuite et râpée
3 œufs
150 gr de cassonade
70 gr de cacao en poudre
1 sachet de levure chimique
200 gr de farine
50 gr de chocolat noir haché
1) Préchauffez le four à 170 °C.
2) Graissez et enfarinez le moule.
3) Fouettez les œufs et la cassonade jusqu'à blanchissement, ajoutez la betterave et le reste des ingrédients.
4) Mettez votre préparation dans le moule et enfourner pendant 30 minutes. Tester la cuisson avec la pointe d'un couteau .
5) Laissez refroidir puis démoulez. Nappez de chocolat fondue.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
About Me
- Ceresnicka na torte
- Slovenka zijuca uz peknych par rokov vo Francuzsku v Parizskom regione, s manzelom, 1,5 dcerou a dvomi pojasenymi kocurmi. Som vyucena cukrarka, momentalne na materskej. Pecenie aj varenie je mojou velkou zalubou, rovnako ako fotenie a preto aj vznikol tento blog.
8 komentárov:
prave peciem, som zvedavy ako bude chutit. Cesto chutilo vyborne :-)
tak ako dopadlo?
chutovo vyborna :) som do nej dal trosku viac cokolady. len mi pri peceni troska popraskala, nabuduce dam dvojitu davku :)
ved aj mne na vrchu popraska,ale ked sa otoci nie je nic vidiet:)
ani sa nestihla otocit :) cokoladova chut je vyborna. Navrchu mi urobila taku cokoladou korku. Este za tepla tie kusky cokolady sa dobre roztekali.
Ahoj,ja idem akurat piect, uz som ju piekla asi pred 4 mesiacmi, dala som surovu cviklu ja lenivec lenivy ale aj tak bola uzasna....tak sa na nu zas tesim, spravim ju ako tortu, dam lekvar, banany a coko polevu- zajtra na meniny mojej Leiky :-) prajem pekny dnik, a tesim sa na dalsie skvele receptiky! Klaudia
Ja som ju tiez naposledy piekla so surovou,nebol cas varit:)a vznikla z toho vyborna trojposchodova narodeninova torta pre moju malu.dakujem za odkaz a prajem vsetko naj:)
Zverejnenie komentára